REVOLUCIJA VODENJA PODCAST

Revolucija vodenja podcast

 

Za voditelje prihodnosti, ki želijo ustvariti izjemne dosežke z motiviranimi, zavzetimi in pogumnimi zaposlenimi.

Branko Žunec

#017 – Kaj ima I.K.E.A. opravka z odličnim vodenjem

V ozadju imena znane blagovne znamke se skrivajo 4 dragocene zadeve, ki odločajo o uspešnosti vsakega vodje in njegove ekipe.

V tej epizodi boste spoznali, kako Interes, Komunikacija, Empatija in Ambicija odločajo o tem, kako boste v letu 2022 in naprej uspešni pri doseganju zastavljenih ciljev in ohranjanju zavzetosti sodelavcev.

read more

#016 – “Ni ljudi” – kaj pa sedaj?

Se tudi vi soočate s situacijo, da ne dobite dovolj kvalitetnih zaposlenih ali da sploh “ni ljudi” na trgu dela?

V tokratni epizodi vam razkrijem 3 metode, ki jih lahko uporabite, da čim bolje izkoristite ljudi, ki jih imate – in prepričan sem, da jih ne boste potrebovali toliko, kot mogoče ocenjujete sedaj. Kot boste izvedeli v epizodi, večina podjetij izkorišča 40-50 odstotkov potenciala svojih zaposlenih in tudi, kako ta odstotek izboljšati.

read more

#015 – Vodstvena past #6 = Ni(mam) časa za vodenje

Ta past je ena od največjih izzivov vsakega vodje v sodobnem okolju. Večini namreč redno zmanjkuje časa, da bi se ukvarjali s sodelavci (čeprav se zavedajo pomena le-tega).
V tej epizodi vam ponujam konkretne primere in prijeme, da boste NAŠLI čas za vodenje, si REZERVIRALI čas za sodelavce in DVIGNILI motivacijo in zavzetost sodelavcev ter okrepili tudi svojo ENERGIJO.

read more

#013 – “Učiteljski sindrom” – vodstvena past št. 4

Vse preveč vodij vse preveč časa in energije posveča tistim sodelavcem, ki prispevajo najmanj k skupnim rezultatom. S tistimi, ki so najboljši, pa se niti ni potrebno ukvarjati, saj so itak “super”. Je kaj narobe s temi vodji? Niti ne, ker je to običajna praksa. Večinoma so to počeli (in nekateri to še počnejo, vendar bistveno manj) učitelji v osnovnih šolah – največ časa so se ukvarjali z učenci s težavami, tiste, ki so bili odlični, pa so pustili bolj ali manj pri miru. kaj se zaradi tega v podjetjih dogaja? Kvaliteta dela se ne izboljšuje, vodja je vedno bolj izčrpan in najslabši scenarij je, da se najboljši sodelavci v ekipi tega naveličajo in gredo drugam. Kaj narediti?

read more

#012 – Samo zato, ker sem šef, pomeni, da vem vse – vodstvena past št. 3

Nadaljujemo s pastmi vodenja…in kako se jim izogniti.
Dejstvo, da je nekdo postal šef, delavci pogosto zamenjujejo s tem, da ima odgovore na vsa vprašanja in težave. Zato za prav vsako stvar sprašujejo vodjo in mu jemljejo dragoceni čas in energijo. Se tudi vam to dogaja?
V podcastu boste spoznali, kako se v to past ujamete in kako se tudi izvlečete ter v prihodnosti izognete.

read more

#011 – Pasti vodenja in kako se jim izogniti / Pasti 1 in 2

V tokratni epizodi boste spoznali prvi dve od šestih najpogostejših pasti, v katere vodje »padajo«.
Spoznali boste pristope in situacije, ki pripeljejo do te pasti ter komunikacijo sodelavcev, ki k temu pripomorejo. Večina vodij se teh pasti sploh ne zaveda, dokler so rezultati dobri. Potem pa se naenkrat zgodi, da gre »vse narobe«.

read more

#008 – 5 principov sodobnega vodenja 1. del

V novi epizodi boste spoznali 5 principov, ki vodijo v odlične rezultate in obenem zdravo delovno vzdušje.

Povsem suvereno vam lahko zatrdim, da sem v teh principih zajel temelje odličnosti vodenja, ki delujejo na različnih koncih sveta, v različnih kulturah in predvsem v času po COVID-19.

read more

Revolucija vodenja podcast
je na voljo na vseh
podcast aplikacijah

Še več nasvetov in podrobneje o slišanem pa v knjigi (R)evolucija vodenja