REVOLUCIJA VODENJA PODCAST

#003 – Kako voditi v sodobnih časih (po) COVID 19?

Za voditelje prihodnosti, ki želijo ustvariti izjemne dosežke z motiviranimi, zavzetimi in pogumnimi zaposlenimi.

Branko Žunec, Revolucija vodenja podcast

Negativnosti je dovolj povsod okoli nas. Naloga vodje je, da poskrbi za “obrambni mehanizem” proti tej negativnosti in delovnem okolju zagotovi bolj spodbudno razmišljanje in delovanje sodelavcev Zato v tej epizodi z vami delim 3 koristne vsebine, da boste “razbili negativnost” zaradi COVID učinkov in obdržali dobro energijo, motivacijo in zavzetost vaših sodelavcev, obenem pa okrepili vašo vodstveno avtoriteto.

  1. Bodite generator dobre energije. Minimalni standard je “PNP” – pogled, nasmeh, pozdrav, ki ljudem veliko pomeni. Še posebej v proizvodnih podjetjih se dogaja, da so vodje strokovnjaki za tehniko, za odnose pa nimajo pravega posluha. S tehniko PNP lahko naredijo korak v pravo smer. Ko sodelavci čutijo, da imate dobro energijo, vam zaupajo, da v vlogi vodje veste, kaj delate. To pa je ključno za to, da bodo dobro opravili svoje delo.
  2. Poskrbite za redno in osebno komunikacijo. Manj e-mailov, več osebnega komuniciranja, če ne gre drugače, tudi preko videoklicev (boljše, kot zgolj po telefonu). “Razbijte” negativnost in se pogovarjajte o spodbudnih temah; dosežki naših športnikov so vedno dobra tema. Včasih naj kako poročilo počaka, saj imajo sodelavci prednost. Ni vsak delavec, ki je produktiven, tudi cenjen. Je pa vsak delavec, ki je cenjen, tudi produktiven.
  3. Držite fokus. Sodelavci tudi v zasebnem življenju doživljajo različne krize: osebna, družinska, zdravstvena, finančna ipd. Bodite pravi vodja in jih podprite pri tem, da se bodo bolje soočili z njimi in jih premagali. Poskrbite, da se sodelavci osredotočajo na tisto, na kar lahko vplivajo. Na naloge, stranke, cilje in da naredijo nekaj koristnega ter ob tem pozabijo na svoje težave. Z občutkom, da so nekaj naredili dobro, se bodo v zasebnem življenju lažje soočili z izzivi in jih rešili. Naj vam dnevi minevajo čim hitreje. To je najboljši dokaz, da s sodelavci držite fokus na prioritete in da ste vsi skupaj koristni.

Revolucija vodenja podcast
je na voljo na vseh
podcast aplikacijah

Še več nasvetov in podrobneje o slišanem pa v knjigi (R)evolucija vodenja